Park Hochsauerland

Duitsland

Centerparcs-duitsland-006.JPGCenterparcs-duitsland-017.JPGEerst een bezoekje gebracht aan Wewelsburg. Het is gebouwd tussen 1603 en 1609 door de prins van Paderborn. In 1934 werd het kasteel voor honderd jaar gehuurd door Reichsführer-SS Heinrich Himmler die het wilde ombouwen tot een Reichsführerschule SS voor de toekomstige SS-officieren. via het Herinneringscentrum 1933-1945 werdt je geleid naar buiten waar je via de Gracht/buitenplaats bij de crypte Wewelsburg_Gruft.jpguitkwam daar waar we in 2005 achter een hek moesten kijken kan 20130524_124256.jpgje nu gewoon naar binnen. De kinderen zijn echte cultuurbarbaren om in de crypte gekke geluiden te maken en te gillen. Via de Crypte kan je met een smal en lage trap naar de  Obergruppenführersaal.

Nu ingericht met zitzakken om lekker te relaxen waar Himmler deze ruimte wilde gebruiken volgens de gebruiken van de Ridders van de Ronde Tafel van Koning Arthur, dus met slechts twaalf gasten rondom zijn tafel, en Himmler zelf als dertiende. In 1945 gaf Himmler opdracht het kasteel op te blazen. Dit is deels gelukt: alleen de grote noordelijke toren is vernietigd. In 1973 is men begonnen met de restauratie van de Nordturm. In 1977 is besloten om het hele kasteel te restaureren om het als oorlogsmonument te behouden met museum en jeugdherberg.

 

Centerparcs-duitsland-047.JPGCenterparcs-duitsland-051.JPGNa aankomst op het park even de plaza verkennen, boodschappen doen en dan na het eten kijken wie er naar boven kan klimmen, waarom weet ik niet maar het zullen wel de mannelijke hormonen zijn.

 

 

 

 

 

Centerparcs-duitsland-070.JPGCenterparcs-duitsland-069.JPGZaterdag naar Winterberg om jawel te roddelen.
Sommerrodelbahn zoals de franse zeggen. Klaas die graag als laatste wilde omdat hij bang was de boel op te houden wilde de 2e ronde graag als eerste omdat hij helemaal los ging. Zonder te remmen naar bennen te roetsen. Een val van 700mtr. En de dames komen het geheel volgen in het panorama restaurant. Waar de boy’s hun coole ervaringen deelde onder het genot van warme chocolade met een toefje slagroom.

 

 

Centerparcs-duitsland-088.JPGCenterparcs-duitsland-094.JPGCenterparcs-duitsland-083.JPGCenterparcs-duitsland-081.JPGCenterparcs-duitsland-092.JPG

 

Centerparcs-duitsland-098.JPG

En dan in de stad winterberg zelf.
habe sie bröt mit bratwurst frauleintje?

Centerparcs-duitsland-101.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog even een terrasje pakken / plassen en dan weer terug naar het park

Centerparcs-duitsland-104.JPGCenterparcs-duitsland-106.JPGCenterparcs-duitsland-116.JPG20130525_131234.jpgCenterparcs-duitsland-114.JPG

 

avondeten in de plaza.

En dan klaar voor de champions league finale
Borussia Dortmund vs FC Bayern München

 

 

 

 

Zondag zijn we actief bezig geweest met airhockey ping pong poolen en bowling

 

En geloof het of niet maar in de avond was er BINGO.

Jawel een doe ding voor mensen die schijndood zijn maar wij deden ook mee.

Het enigste Hollandse tafeltje waren wij dus. Omdat er verder geen hjollanders zijn die een Duits spelletje bingo willen spelen. En bij ons het mes op tafel.

 

 

Maandag de laatste dag van dit weekend.
op de terugweg deden we eerst willingen nog aan om weer te rodelen dan nog even Dortmund en toen met gillende banden weer naar huis.

Uitslagen van de diverse spelen en games worden niet gepubliceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediabestanden