zaterdag 8 oktober 2005 met Neef Bil en mitchel op bezoek geweest op Kasteel Wewelsburg.

In 1934 huurde de SS de burcht van het district Buren voor het bedrag van 1 RM per jaar. Himmler had het plan hier een centrum te vormen dat de taak had de pseudo wetenschappelijke fundering van de NS ideologie, de opleiding van de Leiders en sacrale plaats van wijding met elkaar te verbinden.

Er val nog wel het e.e.a. te zien zoals de generaalszaal (met zwarte zon) en de Crypte.

Alleen jammer dat ze dit aspect van het kasteel zo onderbelichten. Ik denk dat 8 van de 10 bezoekers naar dit kasteel komt ivm het SS verleden en daar is bijna niks van terug te zien. Het wordt verdrongen, terwijl het toch een onderdeel is van hun geschiedenis. Verder is er een klein museumpje bij met een Replica (!!!) SS totenkopfring.

Hier wat sfeer impressies van het kasteel en omgeving. Genomen door Ron.


De ingang van het Kriegsmuseum
De ss in rune is nog goed te zien boven het wachthuisje.


Zur Gruft staat links geschreven en daar moesten we ff kijken.


hier het Gruft
Zo had Himmler een voorschrift opgesteld dat slechts 12 gasten rondom zijn tafel mochten aanzitten, hij was dan de dertiende. Dit geheel volgens de Ridders van de Ronde Tafel van Koning Arthur. Hij had een 'methode van dwang' ingesteld, waarbij hij en de andere orderidders in een kamer zaten en hun gedachten concentreerden op iemand in de naastgelegen kamer, zodat zij niet in staat was zijn geheimen voor zich te behouden door de invloed van de ridderlijke dwang.
Jammer dat het achter tralies bekeken moest worden.


Dit was het zicht als je het Gruft uitkwam.

Kijk ook eens op wewelsburg.de