"...de dodelijkste strijdkrachten uit de oorlogsgeschiedenis..."

Gladiators of WWII


  • Speelduur: ca. 650 minuten
  • 4-disc box
  • Taal: Engels
  • Ondertitels: Nederlands
  • Regio 2
  • Dolby Digital 5.1


Achter alle grote slagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geleverd gingen buitengewoon goed georganiseerde en gedisciplineerde groepen mannen en vrouwen schuil.

Pas nu is de tijd gekomen om hun verhalen te vertellen. De meest cruciale confrontaties werden mede beslist door speciale landmacht, luchtmacht- en marine-eenheden en allerlei onofficiŽle troepen die de enorme legers essentiŽle ondersteuning boden.

 

In deze serie gaan we deel voor deel op zoek naar de oorsprong en de achtergronden van de meest indrukwekkende strijdkrachten uit de Tweede Wereldoorlog. Daarbij bekijken we steeds hoe de macht van de eenheid in kwestie zich vanaf de oprichting tot de geallieerde overwinning heeft ontwikkeld.

Verder wordt aan de hand van onlangs vrijgegeven informatie en zeldzaam, recent ontdekt filmmateriaal aandacht besteed aan individuele prestaties die door leden van de diverse eenheden werden geleverd. Er worden onthullingen gedaan over zaken als de geheime wapens van Duitsland, het falen van de best bewaarde technologische geheimen van Japan en het feit dat de Duitse marine in geen enkel naoorlogs logboek ooit heeft toegegeven dat haar codes waren gekraakt door de Geallieerden.

Elke aflevering bevat gloednieuwe 3D-animaties met heldere uitleg over sabotage-aanslagen, de slag om Engeland, de verwoesting van vliegvelden van de Duitsers en hun bondgenoten in de woestijn, tankslagen en nog veel meer.